2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; daire nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında asıl olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının gayrı bir önemli sebebi de rastgele bir sirkat vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları bâtınin kolaylıkla açılabilmektedir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel mevki anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya muhik birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları yürekin bu menteşelerin sağlıklı çkızılışması ve kapıyı geri kapatması gerekir.

Gereç: Yangın kapılarında ekseri çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanımlidir.

Yatay dayanak ve putrel elemanlarının oluşturduğu şekil Z harfine benzediği bağırsakin "Z Tipi Yangın Merdiveni" olarak adlandırılmaktadır. Z tipi yangın merdiveni özellikleri bayağıdaki gibidir.

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Her saat serbest bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında herhangi bir eşya, möble veya farklı bir hail bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Yangın esnasında alevlerin emniyet holüne erişmesinı kırıcı itici hamam yangın contası.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında yaman ve alevlerin öteki alanlara yayılmasını önlemek için tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Bu hizmet barkodlu doküman sahibi kurumların ortaklaşa iş ile e-Talih Kapısı enfrastrüktürsı üzerinden sunulmaktadır.

Açılıp - kapanma aksiyonlevinin problemsiz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında muayyen periyotlarla bu hâlet arama edilmelidir. 

Ağrı Haberleri kategorisindeki bu haberin doğruluğu ve güvenilirliği ile ilişkin tüm hukuki zeval ilişkin sav ajanslarına Yangın Kapısı Fiyatları aittir..

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve işçilikaretler kullanılır.

Yangın yönetmeliğine isabetli bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Report this wiki page