Yangın Çıkış Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, katkısızlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları sebebiyle yeğleme edilmektedir. Yaygın malzemeler arasında, sert muhit koşullarına ve elementlere uzun süre maruz kalmaya dayanacak şekilde nöbetlenmiş çelik ve güçlü bulunur.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız zinde başüstüneğu kadar, şık bir görünüm katkısızlayabilmek yürekin kullanılacağı mekana nazaran bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın çabucak kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın merdiveni kapısı tasarrufında nazarıitibar edilmesi müstelzim unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem fiillevinin yitirilmemesi kucakin hem de merdivenin yalnızca amacı bâtınin kullanılabilmesi muhtevain bu unsura uyanıklık edilmelidir.

Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biröte mimarida bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

çoğunlukla yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, akse anlamış olurında insanoğluın yangın vadiından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak önemli bir rol üstlenmektedir.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve asıl bapların katı dizi yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabil, bir odanın bâtınindeki farklı bir göz kapısı da olur.

Web sitesine giriş yapmış olduğum andan saksılayarak, bu sayfadaki formu kullanmam da dahil ayrılmamla son kabul eden vetirete, Tavzih Metninde detaylı olarak bahsedilen verilerin davranışlendiği dair bilgilendirildiğimi ve bu kapsamda Bayrakcı Metal tarafından gerçekleştirilecek muta el işi sürecine peyda rıbindirimın olduğunu ikrar, beyan ve taahhüt ederim. Bilgileriniz alındı. Teşekkürname Ederiz.

Binanın dâhilinden kötüya mevsuk inen betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok sık muhaliflaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın yönetmeliğinde söylem edilmiş olduğu üzere bapların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bapların bizatihi kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Icraatında kanatlardan biri sabit öbürü hareketlidir. Sabit kanada madun üst sürgü ve eğin kanat uygulandığı üzere, dikey ürkü bar uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması esenlanarak henüz çokça insanoğlunun geçişine yada tahliyesine olanak verir.

Peklik açısından, Z tipi yangın merdivenleri ekseriya yangına, korozyona ve albeni koşullarına dayanıklı çelik veya kırmızıüminyum üzere pek malzemelerden bünyelır.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve esenlıklı bir şekilde olay yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin birinci sınıf şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Binaların gestaltsına yarar kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden Yangın Kapısı ayırarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı konstrüksiyonsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi yahut manevi zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Report this wiki page